Totul despre automobile

Este benefic Chip tunning-ul pentru autovehicule?

Chip tuning, ce înseamnă și dacă merită aplicat mașinii

Chip tuning este denumirea pentru conceptul de optimizare a softului mașinii, în vederea creșterii sau diminuării puterii acestuia. De regulă, cea din urmă procedura este cunoscută și ca eco tuning și constă într-o modificare ce duce la un consum mai redus de carburant.

Realizarea chip tuning-ului este o operațiune relativ simplă și constă în modificarea parametrilor de funcționare a motorului precum timpii de injecții, presiunea turbo și altele asemenea. Aceasta operatiune se efectueaza cu scule profesionale de catre persoane cu o expertiza pe masura.

Producătorii auto reduc numărul variaţiilor de capacităţi cilindrice ale motoarelor. Unii dintre ei au trei sau chiar patru motorizări de diferite puteri bazate pe acelaşi motor, cu acelaşi bloc cilindric. Gestionarea electronică a valorile puterilor face ca, de exemplu, un motor de 2.0 litri să poată livra pe o versiune 150 CP, pe alta 170 CP sau chiar 190 CP.

De ce ai avea nevoie de chip tuning pentru mașină ta?

Cei care își doresc mai multă putere pe mașină trebuie să știe că operațiunea de chip tuning trebuie făcută de mecanici calificați, folosind un soft actualizat. Altfel, modificările ar putea afecta elemente mecanice ale mașinii (pistoanele, cutia de viteze sau turbina).

Avantajele reglării cipului motorului

Performanță sporită: reglarea cipului motorului poate fi făcută pentru a elimina limitele care sunt puse pe motor de către producător. Acest lucru poate duce la o varietate de rezultate, în funcție de modul în care modificați cipul.

Puteți câștiga o putere mai mare și, astfel, o viteză maximă mai mare și o rată de accelerare mai mare, sau puteți acorda prioritate consumului de combustibil, ajutându-vă să economisiți bani la pompă, în timp.

Eco tuning-ul duce la un consum mai mic

Optimizarea softului îți poate aduce reale avantaje precum economisirea unei sume substanțiale de bani, dacă alegi varianta eco tuning. Metoda urmărește exclusiv scăderea consumului de carburant. Nu se reduc valorile standard de putere și cuplu, acestea rămân la nivelul declarat de constructor. În funcție de stilul de condus, scăderea de consum este de aproximativ 10-15%.

Dezavantaje ale reglării cipului motorului

Stresul motorului: Deoarece elimină limitele pe care producătorul le-a pus asupra motorului acest lucru poate duce la o uzură mai mare, prematură, și crește riscul de deteriorare a pieselor din interior, care poate fi extrem de scumpe de înlocuit.